• frontbudynkuwiosna.jpg

Rozpoczęcie roku szkolnego 2016/17

Dnia 1 września 2016 roku uroczyście rozpoczęliśmy rok szkolny 2016/2017. Zgromadzonych na sali gimnastycznej uczniów, nauczycieli, rodziców i pracowników szkoły powitała Pani Magdalena Kochel - dyrektor Zespołu Szkół nr 121 w Warszawie (LXXV Licuem Ogónokształcącego im. Jana III Sobieskiego oraz Gimnazjum nr 166). Pani Dyrektor wspomniała historię naszej szkoły, budynku - przypomniała o czekających nas w tym roku jubileuszach, czyli 25 - leciu LXXV Liceum Ogólnokształcącego im. Jana III Sobieskiego oraz 100 - leciu podjęcia decyzji o budowie budynku szkoły.

Pan Piotr Sadkowski - nauczyciel historii w "Sobieskim" opowiedział o rozpoczęciu II Wojny Światowej, a chór "Tutti Cantamus" uświetnił rozpoczęcie swoim występem.

 

W roku szkolnym 2016/2017 naukę w naszej szkole rozpoczęło blisko 700 uczniów., wspieranych przez 71 nauczycieli oraz 16 pracowników administracji i obsługi.

Klasy pierwsze poznały swoich wychowawców:

I A /GIM - Pani Anna Lubańska

I B /GIM - Pani Katarzyna Lenarczyk

I A /LO - Pan Jakub Piątkowski

I B /LO - Pani Teresa Karpiniak

I C /LO - Pan Przemysław Fill

I D /LO - Pani Urszula Tomaszewska

I E /LO - Pani Adriana Kunka

I F /LO - Pani Ewa Woźniak

 

Wszystkim życzymy powodzenia, a naszym tegorocznym maturzystom i uczniom klas 3 gimnazjum życzymy powodzenia na egzaminach :)

rozpoczecie4

 

rozpoczecie 2

 

rozpoczecie3

Harmonogram gimnazjalisty i maturzysty na rok szkolny 2016/2017

W zakładce O SZKOLE -> SZKOLNE DOKUMENTY znajdują się harmonogram działąń gimnazjalisty oraz harmonogram działąń maturzysty na rok szkolny 2016/2017. Zapraszamy do zapoznania się z dokumentami. 

Daniel Michalski (kl. IC) zwycięzcą turnieju ITF juniorów.

Daniel Michalski (KT Legia Warszawa) został zwycięzcą turnieju ITF juniorów w miejscowości Szawle na Litwie.

W Siauliai Mayor’s Cup 2016 (kategoria grade 5) w singlu 16-latek był rozstawiony z trójką. Odniósł pięć zwycięstw, w których stracił tylko seta.

Wygrał kolejno z Białorusinem Artsiomem Qusiyevichem 7:5, 6:1, Łotyszami Andrisem Gudinsem 6:2, 6:2 i Martinsem Rocensem 6:1, 2:6, 6:4, Finem Masim Sarpolą 6:4, 6:2 oraz partnerem deblowym Białorusinem Anneiem Laską 6:0, 3:0 i krecz.

W grze podwójnej Michalski i Laska dotarli do półfinału. W najnowszym rankingu ITF do lat 18 Daniel z pewnością mocno poprawi pozycję (obecnie jest 413. na świecie).

Gratulujemy naszemu uczniowi!

daniel michalski

Zebranie z rodzicami - 8.09.2016r.

Zapraszamy serdecznie na zebranie z rodzicami, które odbędzie się dnia 8 września 2016 roku o godzinie 18:00. Harmonogram z podziałem na klasy znajdować się będzie na tablicy na parterze.

Bistro "ARKAS", obiady szkolne i żywienie zbiorowe uczniów LXXV Liceum im. Jana III Sobieskiego oraz Gimnazjum nr 166

Wita Państwa firma FLO-POL

W roku szkolnym 2016/2017 będziemy dostarczać i serwować posiłki dla uczniów LXXV Liceum Ogólnokształcącego im. Jana III Sobieskiego oraz Gimnazjum nr 166 (w Zespole Szkół nr 121). Żywieniem dzieci i młodzieży zajmujemy się od 22 lat.

Będziemy również prowadzić BISTRO ARKAS (szkolny bufet).

Ceny, które będą obowiązywały w tym roku szkolnym to:

Abonament:

Posiłek Cena w zł.
Zupa, drugie danie, kompot 11,00
Drugie danie, kompot 10,00
Zupa 3,00

Obiady jednorazowe:

Posiłek Cena w zł.
Zupa, drugie danie, kompot 12,00
Zupa 4,00
Drugie danie, kompot 11,00

Czyli abonament za miesiąc wrzesień będzie wynosił ( plus jednorazowy koszt karty)

Posiłek Cena w zł.
Zupy, drugie dania, kompoty 20dni*11,00=220(+20)
Drugie dania, kompoty 20dni*10,00=200(+20)
Zupy 20dni*3,00=60(+20)

Cały system wydawania posiłków będzie nadzorowany przez firmę LOCA, która za pomocą kart magnetycznych sprawuje kontrolę nad wydawanymi posiłkami. Koszt karty jest jednorazowy (20 zł w tym etui i smycz) i będzie doliczony do abonamentu we wrześniu.

Jeżeli dziecko zgubi kartę, to oczywiście obiad zostanie mu wydany oraz będzie można zamówić duplikat karty.

Odwołania obiadów

Odwoływać posiłki można:

- telefonicznie, na numer telefonu: 797- 477- 820 (najlepiej sms),

- mailowo na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript." style="color: #808080;">

do godziny 9.00 danego dnia

Wiadomość powinna zawierać:

Imię i nazwisko dziecka, klasa i kiedy dziecko będzie nieobecne.

  • Należności za wszystkie prawidłowo zgłoszone nieobecności będą odliczane i zaliczane na poczet przyszłych opłat.
  • Nieobecności dzieci niezgłoszone w terminie nie będą uwzględniane.
  • Jeżeli chcą Państwo zrezygnować z posiłków konieczne jest poinformowanie nas e-mailem. W innym przypadku będziemy nadal przygotowywać posiłki, co wiąże się z koniecznością zapłaty za nie. Należy zrobić to przed kolejnym okresem rozliczeniowym, (czyli z końcem miesiąca) informując telefonicznie lub mailowo.

Płatności za abonament można dokonać gotówką w wyznaczone dni(będą podane na stronie szkoły i wywieszone na tablicy ogłoszeń), kartą płatniczą, a dla państwa wygody najlepiej przelewem na konto:

Firma FLO-POL

05-126 Wólka Radzymińska

ul. Szkolna 19

Nr konta 73 1160 2202 0000 0003 0813 5122

W tytule należy wpisać: imię i nazwisko dziecka oraz klasę

Brak wpłaty do 10 dnia każdego miesiąca spowoduje zawieszenie wydawania posiłków.

Jadłospis będzie umieszczony na stronie szkoły i wywieszony na tablicy ogłoszeń.

pdf 24 Deklaracja wykupienia posiłków w BISTRO ARKAS

                                                                                                    

Z poważaniem

Magdalena Mazurek

 

Jadłospis na miesiąc WRZESIEŃ 2016

Poniedziałek 5.09.2016

Obiad:  Ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z natką

Gulasz po węgiersku , kasza gryczana , surówka z pekińskiej kapusty , kompot z truskawek

Wtorek 6.09.2016

Obiad: Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z koprem

Kotlety mielone , ziemniaki , mizeria , kompot owocowy

Środa 7.09.2016

Obiad: Marchewkowa na wywarze mięsno warzywnym z natką

Schab duszony w ciemnym sosie , kasza bulgur ,  bukiet warzyw , kompot z wiśni

Czwartek 8.09.2016

Obiad: Zupa z soczewicy na wywarze mięsno warzywnym

Kurczak z ziołami , sos tzatzyki , żółty ryż, sałata z sosem winegret , kompot owocowy
Piątek 9.09.2016

Obiad: Zupa jarzynowa z fasolka szparagową na  wywarze mięsno warzywnym

Pierogi z serem i śmietaną , owoc ,  kompot owocowy

Poniedziałek 12.09.2016

Obiad:  Barszcz biały na wywarze mięsno warzywnym z koprem

Spaghetti z sosem bolońskim ,  kompot z truskawek

Wtorek 13.09.2016

Obiad: Zacierkowa na wywarze mięsno warzywnym z koprem

Kotlet z piersi kurczaka w chrupkach kukurydzianych , ziemniaki , sałata lodowa z warzywami , kompot owocowy

Środa 14.09.2016

Obiad: Barszcz ukraiński na wywarze mięsno warzywnym z natką

Pierogi z mięsem/Pierogi ruskie , surówka z czerwonej kapusty  , kompot z wiśni

Czwartek 15.09.2016

Obiad: Zupa z zielonego groszku na wywarze mięsno warzywnym  z natką

Kurczak pieczony , kasza pęczak , surówka z białej kapusty , kompot owocowy        

Piątek 16.09.2016

Obiad: Pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno warzywnym z natką

Ryba smażona , ziemniaki , surówka z kiszonej kapusty , kompot z wiśni

Poniedziałek 19.09.2016

Obiad:  Ogórkowa na wywarze mięsno warzywnym z natką

Makaron ze szpinakiem i serem żółtym /Penne z kurczakiem śmietaną i natką pietruszki, kompot z truskawek

Wtorek 20.09.2016

Obiad: Rosół z makaronem na wywarze mięsno warzywnym z koprem

Kotlet schabowy , ziemniaki , surówka jesienna , kompot owocowy

Środa 21.09.2016

Obiad: Brokułowa na wywarze mięsno warzywnym z natką

Gulasz cygański z cukinia i warzywami ,  kluski śląskie/kasza gryczana , kompot z wiśni

Czwartek 22.09.2016

Obiad: Grochowa na wywarze mięsno warzywnym z natka

Kotlety pożarskie , ziemniaki , buraczki duszone , kompot owocowy
Piątek 23.09.2016

Obiad: Pomidorowa z ryżem na  wywarze mięsno warzywnym z koprem

Naleśniki z serem śmietaną i owocami /Ryba smażona , ziemniaki , surówka marchew z jabłkiem ,  kompot owocowy

Poniedziałek 26.09.2016

Obiad:  Barszcz czerwony na wywarze mięsno warzywnym z natką

Klopsy w sosie koperkowym , kasza jęczmienna , surówka z czerwonej kapusty  , kompot z truskawek

Wtorek 27.09.2016

Obiad: Kartoflanka na wywarze mięsno warzywnym z koprem

Kotlet z piersi kurczaka , ziemniaki , marchewka z groszkiem , kompot owocowy

Środa 28.09.2016

Obiad: Pieczarkowa na wywarze mięsno warzywnym z natką

Gulasz wieprzowy , kasza gryczana /kluski śląskie,  surówka pekińskiej kapusty , kompot z wiśni

Czwartek 29.09.2016

Obiad: Krem z pomidorów na wywarze mięsno warzywnym

Ryba smażona , ziemniaki , surówka z kiszonej kapusty , kompot owocowy
Piątek 30.09.2016

Obiad: Koperkowa na  wywarze mięsno warzywnym

Kotlet jajeczny , kasza bulgur , fasolka szparagowa ,  kompot owocowy

 

bistro1

 

bistro2

SOBIESKI Z LOTU PTAKA

Najnowsze na szkolnym blogu

buttony left

PARTNERZY

  8449 logo b

Warszawskie Towarzysztwo Sportowe "DeSki"

  551085 412587622111561 517613168 n

Fundacja Towarszystwo Wioślarskie "Syrenka"

asp warszawa

Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie

6 01

Teatr Wielki
OPERA NARODOWA

customLogo  

 Poradnia
Psychologiczno - Pedagogiczna nr 11

instytutturecki  

 Centrum Kultury Tureckiej w Warszawie

  kmdlogonowe

Koło Młodych Dyplomatów
Uniwersytet Warszawski

  sggw

Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego

Swiat na Tak 

 Fundacja "Świat na Tak"